top of page
  • Julie Tomsová

Vydejte se na Den Středočeského kraje za Kelty na zámek Nižbor


V pondělí 28. října 2019 bude v rámci oslav Dne vzniku samostatného československého státu probíhat i Den Středočeského kraje. Při této příležitosti nabízejí středočeská muzea a galerie zřizovaná krajem pestrý kulturní program. Ten archeologický jsme si pro vás připravili v Informačním centru keltské kultury na zámku Nižbor. Vydejte se za námi do malebného Berounska a načerpejte energii dávných Keltů!

 

Společně se Dnem vzniku samostatného československého státu již tradičně 28. října slavíme i Den Středočeského kraje. Většina krajských kulturních institucí bude mít na svátek otevřeno. Těšit se můžete na bohatý kulturní program nad rámec běžného provozu pro všechny kategorie návštěvníků, navíc za pouhé symbolické vstupné.

Přivítáme vás i v Informačním centru keltské kultury na zámku Nižbor. Den Středočeského kraje bude současně i posledním dnem s otevřenou expozicí v letošní sezóně. Následně se zámek na několik měsíců veřejnosti uzavře, nikoliv však k zimnímu spánku. Pracovníci Ústavu archeologické památkové péče středních Čech pro vás v tomto období budou pilně připravovat zajímavé novinky včetně instalace nové krátkodobé expozice na rok 2020.

O víkendu 26. a 27. října a v pondělí 28. října tak máte příležitost si letos naposledy prohlédnout naši stálou expozici o Keltech. Naši aktuální krátkodobou výstavu o prvorepublikové archeologie zahrnující i výzkum nedalekého oppida Stradonice, budete mít příležitost vidět na zámku vůbec naposledy. Proto neváhejte a vydejte se během prodlouženého víkendu za námi na Nižbor. Kromě interaktivní expozice se můžete těšit i na doprovodný program pro děti formou hravých samoobslužných aktivit.

Výlet na zámek Nižbor doporučujeme spojit s vycházkou na samotné oppidum Stradonice rozkládající se na protilehlém svahu přímo naproti zámku. Že jste na oppidu ještě nebyli? Pak je nejvyšší čas vyrazit naučnou stezkou po stopách slavných Keltů a načerpat energii dávných věků!

 

Těšíme se na vás v pondělí 28. října 2019 od 10 do 17 hod

v Informačním centru keltské kultury na zámku Nižbor.

Foto: Julie Tomsová.

Nejnovější příspěvky
Archiv
bottom of page