top of page
  • Veronika Puhačová

Objevte s námi Neuvěřitelný svět prvních zemědělců!


Srdečně Vás zveme na výstavu, kterou připravili naši archeologové, manželé Stolzovi, spolu s kolegy z muzea TGM Rakovník a Oblastního muzea v Lounech. Výstava odhaluje příběhy prvních zemědělců, žijících na našem území v mladší době kamenné, tzv. neolitu. Minulost stará sedm tisíc let vám vydá svá tajemství!

 

Putovní výstava se vám prvně představí v Muzeu T. G. M. Rakovník, a to už 15. dubna, kdy se koná její vernisáž, z níž vám samozřejmě přineseme reportáž.

Mezi exponáty najdete nejzajímavější neolitické nálezy nejen z rakovnického muzea a výzkumů Ústavu archeologické památkové péče středních Čech, ale také ze sbírek Muzea hlavního města Prahy, Národního muzea, Středočeského muzea v Roztokách u Prahy a Oblastního muzea v Lounech. Tyto skvostné artefakty vám přiblíží život v neolitu nejen ve světle objevů ve středních Čechách, ale také v celkovém středoevropském kontextu.

Nebudou chybět trojrozměrné modely neolitického osídlení, repliky nástrojů, krátké filmy, zvukové efekty či dioramata. Vlastnoručně si také vyzkoušíte řemesla prvních zemědělců od štípání nástrojů, po řezání, broušení, ale i spřádání a tkaní. Pro edukační celistvost výstavu doplňují kvízy a pracovní listy.

 

A abyste nám věřili, že se opravdu máte na co těšit, podívejte se na výstavní promo video!

Nejnovější příspěvky
Archiv
bottom of page